Pizza a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pizza a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál friss kapor
vagy
2 evőkanál szárított kapor
A díszítéshez:
ízlés szerint friss kapor
A mártáshoz:
40 dkg darabolt konzervparadicsom
3 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tetejére:
35 dkg vegyes tenger gyümölcsei
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 dkg morzsolt mozzarella sajt

Elkészítés:

1. Mielőtt a pizzatésztát a szokásos módon elkészítenénk, a tésztaalaphoz hozzákeverjük a friss vagy a szárított kaprot.

2. A nyers pizzatésztát kb. 25 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsin megkelesztjük (1. kép).

3. A mártáshoz először előkészítjük a paprikát. Félbevágjuk, kiszedjük csutkáját és magját, majd a jól bemelegített sütőben kb. 10 percig grillezzük. Ha hólyagosodik a héja, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk Ezután héját lehúzzuk (2. kép), húsát felkockázzuk.

4. A darabolt paradicsommal 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és ízesítjük.

5. A mártást elsimítjuk a pizzalapon, majd megrakjuk a tenger gyümölcseivel (3. kép). Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett kapri- és olajbogyót, megszórjuk a sajttal, és 25-30 percre 200 °C-ra bemelegített sütőbe toljuk. Kaporágacskákkal díszítve, forrón tálaljuk.

Pizza a tenger gyümölcseivel Pizza a tenger gyümölcseivel Pizza a tenger gyümölcseivel
A pizzatésztát lisztből is elkészíthetjük az alrecept szerint.

Pizza- és calzonetészta

Pizza- és calzonetészta
45 dkg finomliszt
0.5 dkg friss élesztő vagy
0.35 dkg szárított élesztő
1.6 dl meleg víz
1 teáskanál finomított
igény szerint olaj

Az élesztőt és a tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a kenyér- és focacciatésztát, de csak az itt megadott hozzávalókból. Az olaj, a cukor és a tengeri só a pizza tészta készítésekor nem kell és nem teljes kiőrlésű, hanem finom lisztből készítjük.

1. A friss vagy szárított élesztőt tegyük tálkába. Ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk szét (1. kép).

2. Adjuk hozzá a cukrot és a meleg víz felét, és villával keverjük (2. kép), amíg az élesztő fel nem oldódik.

3. Pihentessük a keveréket 10 percig (3. kép). Ha kész krémes állagú. Mielőtt hozzáadjuk a tésztához, keverjük át még egyszer.

4. Tegyük a lisztet a finom sóval, az élesztős keverékkel, az olaj felével és a maradék vízzel együtt nagy tálba (4. kép) és készítsük el a tésztát.

Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett gyúródeszkán dagasszuk 1 percig. Ha egynél több tésztát készítünk, osszuk a tésztát annyi részre, ahány pizzát szeretnénk. A tésztadarabokból gyúrjunk labdaformákat, majd kissé lapogassuk meg a kezünkkel.

1. Ha sodrófával alakítjuk a tésztát, a kívánt vastagságú korong alakra gyúrjuk (1. kép). Befejezésképp ujjainkkal készítsünk peremet a szélére, így a feltétek nem csepegnek le róla a sütés folyamán. Ezután tegyük olajjal megkent sütőlapra.

2. Ha kézzel szeretnénk megformálni a tésztát, tegyük pizzasütőbe, tenyérrel és ujjainkkal simítsuk az edény széle felé, amíg korong alakúvá nem válik a tészta. Nyomjuk kifelé a tésztát, miközben nyújtjuk is, míg el nem érjük a kívánt vastagságot (2. kép).

3. Miután a pizzatésztát formára alakítottuk, és már a pizzasütőben vagy a sütőlapon van, tegyük félre 10 percre, mielőtt rátennénk a feltéteket. Ezalatt a tészta visszanyeri állagát, amelytől még könnyebbé és gusztusosabbá válik.

Pizza a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Pizza a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
cikkek