Bújtatott füstölt hal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg csíkokra vágott füstölt lazac
70 dkg kockára vágott burgonya
3 dkg reszelt füstölt sajt
12 dkg apró, negyedelt csiperkegomba
6 dl sovány tej
5 evőkanál joghurt
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A halra annyi tejet öntünk, amennyi épp ellepi (1. kép), beledobjuk a babérlevelet, és lassú tűzön mintegy 5 percig forraljuk.

2. Miután hozzáadtuk a zöldségeket (gombát, borsót, kukoricát), 5-7 percig még hevítjük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

3. A burgonyát 8 percnyi főzés után leszűrjük, áttörjük, és belekeverjük a joghurtot meg a petrezselymet (2. kép). Sózzuk, borsozzuk.

4. A megfőtt hal bőrét lehúzzuk, húsát feldaraboljuk, és egy hőálló edény alján szétterítjük.

5. Leszűrjük a zöldséget - a főzőlevet további felhasználásra félretesszük -, és a lazaccal együtt a halhoz keverjük.

6. Az étkezési keményítőt kevés főzőlében elkeverjük, majd a többi visszamaradt főzőléhez adjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük. A babérlevelet kidobjuk, a mártást ízlés szerint fűszerezzük.

7. A masszát a zöldséges halra simítjuk (3. kép). Beborítjuk tört burgonyával meg reszelt sajttal, majd kb. 30 percet sütjük a sütőben. Forrón tálaljuk.

Bújtatott füstölt hal Bújtatott füstölt hal Bújtatott füstölt hal
Egy adag: 510 kcal (2134 kJ), zsírtartalma 0,6 dkg.
Bújtatott füstölt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Bújtatott füstölt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
van itthon