Rizses hal rummal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizses hal rummal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg lebőrözött, kockára vágott fehér húsú halfilé
másfél dl cukrozatlan narancslé
vagy
másfél dl barna rum
2 kávéskanál morzsolt oregánó
2 kávéskanál őrölt római kömény
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál zöldcitromlé
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db karikára vágott sárga húsú paprika
1 db karikára vágott zöld húsú paprika
1 db karikára vágott piros húsú paprika
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
12 dl halleves
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint szeletelt zöldcitrom
ízlés szerint friss oregánó
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A halkockákat (tőke- vagy ördöghal) egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a cukorral, leöntjük a citromlével meg a rummal (1. kép). Lefedjük, és hűtőszekrényben 120 percig érleljük.

2. Nagy lábosban felöntjük a hagymákat és a paprikát hallevessel (2. kép). Belekeverjük a rizst, és a forrástól számítva 15 percig főzzük.

3. Ekkor a páclével együtt óvatosan a rizshez vegyítjük a halat (3. kép). Fedő nélkül még kb. 10 percig forraljuk, míg a hal és a rizs meg nem puhul.

4. Sóval, borssal ízesítjük, tálaláskor friss oregánóval és citromszeletekkel díszítjük. Friss kenyeret adunk hozzá.

Rizses hal rummal Rizses hal rummal Rizses hal rummal
A páclevet rum helyett cukrozatlan narancslével is készíthetjük.
Egy adag: 575 kcal (2406 kJ), zsírtartalma 0,45 dkg.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Rizses hal rummal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Rizses hal rummal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
hírlevél