Kagyló provence-i módra

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló provence-i módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg héjas fekete kagyló
40 dkg darabolt konzervparadicsom
5 dkg apróra vágott fekete olajbogyó
2 evőkanál sűrített paradicsom
másfél dl fehérbor
1 db kockára vágott cukkini
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
1 kisebb apróra vágott piros húsú paprika
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál kristálycukor
1 kávéskanál reszelt narancshéj
1 ágacska rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss kenyér
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat. Kis lángon néhány percig pároljuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.

2. Beledobjuk a babérleveleket, a rozmaringágat, és 1 dl fehérbort öntünk alá (1. kép). Fűszerezzük, majd kis lángon 15 percig gyöngyözve forraljuk.

3. Hozzákeverjük a cukkinit, a sűrített paradicsomot, a cukrot és az olajbogyót (2. kép). További 10 perc után levesszük a tűzről.

4. Eközben egy nagy lábosban vizet forralunk, és a kagylókat szűrőn a gőzbe helyezzük. Meglocsoljuk a maradék borral, megszórjuk a narancshéjjal (3. kép) és lefedve addig gőzöljük, míg a kagylók ki nem nyílnak. A csukva maradtakat kidobjuk.

5. A kagylót szűrőkanállal előmelegített tányérra szedjük, és leöntjük a mártással, amelyből előzőleg kidobtuk a zöldfűszereket. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ropogós kenyérrel kínáljuk.

Kagyló provence-i módra Kagyló provence-i módra Kagyló provence-i módra
Egy adag: 185 kcal (774 kJ), zsírtartalma 0,65 dkg.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Kagyló provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Kagyló provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
pinterest