Palacsintarolád



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott pak choit vagy fodros kelt (1. kép). Szezámolajjal, sóval, szójaszósszal ízesítjük. A tűzről levéve kihűtjük.
2. A kész tavaszirolád-lapot szétnyitjuk, a tölteléket a tészta közepére, csíkban halmozzuk (2. kép). Palacsintaszerűen feltekerjük, de a két végét is behajtjuk, nehogy a töltelék kifolyjon (3. kép). A szélét tojásfehérjével megkenjük, kissé rányomjuk, majd ezzel a szélével lefelé deszkára fektetjük. 10 percig állni hagyjuk.
3. Wokban vagy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a töltött tésztatáskát adagonként beletesszük. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
4. A chilimártáshoz lábosban forraljuk fel a vizet a rizsborecettel és a cukorral. Amikor sziruposodik, belekeverjük az apróra vágott piros chilit. Kihűlve fogyasztjuk.
Ha nem kapunk kész tavaszirolád-lapot, magunk is elkészíthetjük.
![]() |
![]() |
![]() |
Tavaszi rolád

1 A kétféle főtt húst csíkokra tépjük, tálba tesszük. Szezámolajjal, cukorral, szójaszósszal ízesítjük. Fél órát pácoljuk. 1 kanál olajat wokban megforrósítunk. Beletesszük a felkarikázott újhagymát és a kockára vágott zöldpaprikát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. További 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a húsokat a páclével együtt. 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Belekeverjük a húsos zöldségbe, majd hűlni hagyjuk.
2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet. Apránként felöntjük a vízzel és csomómentesre keverjük. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk és a tésztából egymás után 8 világos palacsintát sütünk (1. kép). Melegen tartjuk.
3. A palacsinták közepén elosztjuk a tölteléket (2. kép). A széleket tojásfehérjével megkenjük. Először alulról, majd mindkét oldalról behajtjuk, végül feltekercseljük (3. kép). A tészta szélét jól rányomjuk, ha még meleg a palacsinta, a tojásfehérje összeragasztja.
4. Wokban bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a tavaszi roládot. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Salátával és mártásokkal tálaljuk.