Palacsintarolád

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db készen vásárolt tavaszitekercs-lap
22 dkg pak choi
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
½ teáskanál szezámolaj
2 evőkanál világos szójaszósz
ízlés szerint
A chilimártáshoz:
2 kis darab apróra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál rizsborecet
2 evőkanál víz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott pak choit vagy fodros kelt (1. kép). Szezámolajjal, sóval, szójaszósszal ízesítjük. A tűzről levéve kihűtjük.

2. A kész tavaszirolád-lapot szétnyitjuk, a tölteléket a tészta közepére, csíkban halmozzuk (2. kép). Palacsintaszerűen feltekerjük, de a két végét is behajtjuk, nehogy a töltelék kifolyjon (3. kép). A szélét tojásfehérjével megkenjük, kissé rányomjuk, majd ezzel a szélével lefelé deszkára fektetjük. 10 percig állni hagyjuk.

3. Wokban vagy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a töltött tésztatáskát adagonként beletesszük. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. A chilimártáshoz lábosban forraljuk fel a vizet a rizsborecettel és a cukorral. Amikor sziruposodik, belekeverjük az apróra vágott piros chilit. Kihűlve fogyasztjuk.

Ha nem kapunk kész tavaszirolád-lapot, magunk is elkészíthetjük.

Palacsintarolád Palacsintarolád Palacsintarolád

Tavaszi rolád

Tavaszi rolád
A sütéshez::
igény szerint olaj
A tésztához::
12 dkg liszt
5 evőkanál kukoricaliszt
4.5 dl víz
9 evőkanál olaj
A töltelékhez::
17 dkg főtt sertéshús
7 dkg főtt csirkehús
22 dkg szójacsíra
2 teáskanál víz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 dkg bambuszrügy
2 szál újhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál barna cukor

1 A kétféle főtt húst csíkokra tépjük, tálba tesszük. Szezámolajjal, cukorral, szójaszósszal ízesítjük. Fél órát pácoljuk. 1 kanál olajat wokban megforrósítunk. Beletesszük a felkarikázott újhagymát és a kockára vágott zöldpaprikát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. További 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a húsokat a páclével együtt. 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Belekeverjük a húsos zöldségbe, majd hűlni hagyjuk.

2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet. Apránként felöntjük a vízzel és csomómentesre keverjük. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk és a tésztából egymás után 8 világos palacsintát sütünk (1. kép). Melegen tartjuk.

3. A palacsinták közepén elosztjuk a tölteléket (2. kép). A széleket tojásfehérjével megkenjük. Először alulról, majd mindkét oldalról behajtjuk, végül feltekercseljük (3. kép). A tészta szélét jól rányomjuk, ha még meleg a palacsinta, a tojásfehérje összeragasztja.

4. Wokban bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a tavaszi roládot. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Salátával és mártásokkal tálaljuk.

Palacsintarolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Palacsintarolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szótár