Ropogós wonton

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós wonton
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál újhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál száraz fehérbor
néhány csepp zöldcitromlé
A díszítéshez:
ízlés szerint karikára vágott zöldcitrom
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A megtisztított újhagymát és chilit, a lecsöpögtetett vízigesztenyét durvára vágjuk és összekeverjük a darált rákhússal, a kukoricaliszttel. Sóval, száraz fehérborral, zöldcitromlével, szójaszósszal ízesítjük (1. kép).

2. A wonton lapokat vagy a frissen gyúrt, négyzetekre vágott tésztát deszkán szétterítjük. A lapok közepére 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk. A széleket tojásfehérjével megkenjük.

3. A tésztaszéleket összecsippentjük és összehajtjuk, így háromszöget kapunk (2. kép). A hajtogatott szélt is megkenjük tojásfehérjével. A tésztában ujjainkkal kissé tömörítjük a tölteléket.

4. Wokban vagy fritőzben bő olajat forrósítunk és a töltött tésztatáskát adagonként beletesszük (3. kép). 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. Forrón, zöldcitromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Ropogós wonton Ropogós wonton Ropogós wonton
A wontonlap búzalisztből és tojásból gyúrt papírvékony tészta, kínai élelmiszerboltokban kapható. Mivel tojásos, nem helyettesíthető a mi réteslapunkkal. Inkább frissen gyúrt, nagyon vékonyra nyújtott tésztát használhatunk helyette.

Frissen gyúrt tészta

Kép nélkül
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
A kinyújtáshoz::
igény szerint finomliszt

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.

2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.

3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

Ropogós wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Ropogós wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
hírlevél