Dim sum sertéshússal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dim sum sertéshússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál száraz fehérbor
2 szál újhagyma
5 dkg bambuszrügy
másfél teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál világos szójaszósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított újhagymát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet durvára vágjuk és összekeverjük a darált hússal. Szezámolajjal, cukorral, sóval, száraz fehérborral, szójaszósszal ízesítjük.

2. Belekeverjük a kukoricalisztet és az enyhén felvert tojásfehérje nagy részét (1. kép).

3. A wonton lapokat vagy a frissen gyúrt, négyzetekre vágott tésztát deszkán szétterítjük. A lapok közepére 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk (2. kép). A széleket a maradék tojásfehérjével megkenjük.

4. A tésztaszéleket felül összecsippentjük és megcsavarjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy bugyor. Az alsó részben kissé tömörítjük a tölteléket.

5. A gőzölésre használt bambuszszitát vagy más párolóbetétet tiszta ruhával kibéleljük. Ráhelyezzük a töltött tésztát (3. kép). Lefedjük, gőz fölé helyezzük és 7-10 percig gőzöljük, amíg a hús is megpárolódik.

Dim sum sertéshússal Dim sum sertéshússal Dim sum sertéshússal
Bambuszgőzölő szett helyett fémszitát is használhatunk, de a kukta párolóbetéte is alkalmas hozzá.
Sertés helyett csirke- vagy rákhússal is készíthető. Más zöldségeket és ízesítőket is felhasználhatunk hozzá: sárgarépát, zöldpaprikát, chilit, gyömbért.

Frissen gyúrt tészta

Kép nélkül
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
A kinyújtáshoz::
igény szerint finomliszt

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.

2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.

3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

Dim sum sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Dim sum sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
bevásárlólista