Félbarna kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg burgonya
5 dkg búzakorpa
25 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 teáskanál
3 dkg szójaliszt
2 dkg búzacsíra
1 dkg kovász
vagy
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:

A liszteket a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést fúrunk és beletesszük a főtt, áttört burgonyát és a kovászt, majd összeelegyítjük. Langyos vízzel, fokozatosan adagolva, rugalmas tésztává dagasztjuk. A tetejét belisztezzük, tiszta szalvétával vagy konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán újból kissé átgyúrjuk, kiolajozott és kilisztezett tepsibe helyezzük és letakarva ismét megkelesztjük, kb. 20-25 perc alatt. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc múlva 150 fokra mérsékeljük és még 40 percet tovább sütjük. A kenyér kész van, ha oldalai a tepsi falától elválnak és a héj szép barnapiros.

Félbarna kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1818 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Kép nélkül
Félbarna kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
ételfotó