Tavaszi rolád

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi rolád
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
12 dkg liszt
5 evőkanál kukoricaliszt
4 és fél dl víz
9 evőkanál olaj
A töltelékhez:
17 dkg főtt sertéshús
7 dkg főtt csirkehús
22 dkg szójacsíra
2 teáskanál víz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 dkg bambuszrügy
2 szál újhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1 A kétféle főtt húst csíkokra tépjük, tálba tesszük. Szezámolajjal, cukorral, szójaszósszal ízesítjük. Fél órát pácoljuk. 1 kanál olajat wokban megforrósítunk. Beletesszük a felkarikázott újhagymát és a kockára vágott zöldpaprikát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. További 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a húsokat a páclével együtt. 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Belekeverjük a húsos zöldségbe, majd hűlni hagyjuk.

2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet. Apránként felöntjük a vízzel és csomómentesre keverjük. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk és a tésztából egymás után 8 világos palacsintát sütünk (1. kép). Melegen tartjuk.

3. A palacsinták közepén elosztjuk a tölteléket (2. kép). A széleket tojásfehérjével megkenjük. Először alulról, majd mindkét oldalról behajtjuk, végül feltekercseljük (3. kép). A tészta szélét jól rányomjuk, ha még meleg a palacsinta, a tojásfehérje összeragasztja.

4. Wokban bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a tavaszi roládot. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Salátával és mártásokkal tálaljuk.

Tavaszi rolád Tavaszi rolád Tavaszi rolád
Tavaszi rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Tavaszi rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest