Káposztaleves

| Pak choi leves receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposztaleves
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg pak choi
2 evőkanál víz
1 evőkanál száraz fehérbor
1 db friss piros chilipaprika
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál rizsborecet
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A káposzta vastag, fehér szárát levágjuk, a zöld leveleket csíkokra vágjuk (1. kép).

2. A levest lábosban felforraljuk. Beletesszük a káposztát és 5-7 percig főzzük.

3. A rizsborecetet tálba tesszük, hozzáadjuk a világos szójaszószt, a cukrot és a száraz fehérbort. Belekarikázzuk a friss piros chilit. Beleöntjük a levesbe (2. kép) és felforraljuk. Fedő alatt, kis lángon 2 percig főzzük.

4. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Belekeverjük a levesbe (3. kép) és további 4-5 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A levest előmelegített tányérokba merjük. Azonnal fogyasztjuk.

Káposztaleves Káposztaleves Káposztaleves
Főzzünk meg két teáskanálnyi rizst enyhén sózott vízben. Tányérra szedjük, majd rámerjük a forró levest.
A pak choi, vagy északi nyelvjárásban bok choi gyenge, vékony levelű sötétzöld káposztaféle, alakra a mangoldhoz, míg ízre a fodros kelre hasonlít.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek