Hússal-rákkal töltött tésztaleves

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott metélőhagyma
A leveshez:
1 evőkanál száraz fehérbor
5 dkg üvegtészta
8 és fél dl halalaplé
A tésztához:
másfél teáskanál olaj
¼ dl hideg víz
½ dl forró víz
15 dkg liszt
A töltelékhez:
12 dkg főtt garnélarák
1 evőkanál szezámolaj
5 dkg apróra vágott konzerv vízigesztenye
1 teáskanál kukoricaliszt
1 szál apróra vágott szárzeller
1 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet tálba tesszük, felöntjük a forró és a hideg vízzel, majd jól összegyúrjuk az olajjal.

2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 percig gyúrjuk, majd 16 egyforma részre osztjuk.

3. A tésztát lisztezett deszkán 7-8 cm-es átmérőjű körökké nyújtjuk (1. kép).

4. A főtt rákhúst villával összetörjük, majd összekeverjük a darált sertéshússal, az apróra vágott szárzellerrel, a lecsöpögtetett, felaprított vízigesztenyével és az ízesítőkkel.

5. A tésztakörök közepére 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk. A széleket felül összecsippentjük és megcsavarjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy bugyor (2. kép). Félretesszük.

6. Közben a levest lábosban felforraljuk.

7. Beletesszük a töltött tésztatáskát és az üvegtésztát (3. kép). 4-5 percig főzzük. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Hússal-rákkal töltött tésztaleves Hússal-rákkal töltött tésztaleves Hússal-rákkal töltött tésztaleves
Kész wonton lapokkal helyettesíthetjük a kézzel gyúrt tésztát.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Hússal-rákkal töltött tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Hússal-rákkal töltött tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recepttár