Bárányleves rizzsel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányleves rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg rizs
15 dkg kicsontozott báránycomb
1 evőkanál rizsborecet
2 evőkanál világos szójaszósz
8 és fél dl marhahúsleves
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb szál póréhagyma
1 nagyobb csiperkegomba
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsról minden zsiradékot és hártyát eltávolítunk, majd vékony csíkokra vágjuk.

2. A rizst bő, sós vízben 10-15 percig főzzük (1. kép). Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

3. Közben a levest lábosban felforraljuk.

4. Beletesszük a húst (2. kép), a feldarabolt póréhagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, szójaszósszal, rizsborecettel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

5. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát és az előfőzött rizst (3. kép). További 2-3 percig főzzük.

6. A levest előmelegített tányérokba merjük és azonnal fogyasztjuk.

Bárányleves rizzsel Bárányleves rizzsel Bárányleves rizzsel
Használjon kínai szárított gombát a leveshez, ezt azonban főzés előtt be kell áztatni.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bárányleves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Bárányleves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja