Csipős-savanyú leves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csipős-savanyú leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál rizsborecet
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál szezámolaj
4 evőkanál víz
2 evőkanál kukoricaliszt
1 fej kockára vágott hagyma
2 db szeletelt csiperkegomba
1 db tojás
6 dkg főtt, csíkokra vágott csirkemell
2 evőkanál étolaj
8 és fél dl tyúkhúsleves
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a világos szójaszószt, a rizsborecetet, a frissen őrölt borsot és az apróra vágott chilit (1. kép).

2. Kis tálba felütjük a tojást és villával felverjük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát és a csíkokra vágott főtt csirkemellet.

4. Felöntjük a levessel (2. kép) és kis lángon kb. 15 percig főzzük.

5. Belekeverjük a kukorica lisztes folyadékot és kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Állandó keverés mellett beleöntjük a tojást (3.kép) és 2 percig főzzük. Szezámolajjal meglocsolva tálaljuk.

Csipős-savanyú leves Csipős-savanyú leves Csipős-savanyú leves
Ne egyszerre öntsük a tojást a levesbe, különben összecsomósodik és rántotta lesz belőle.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csipős-savanyú leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Csipős-savanyú leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
bevásárlólista