Csipős-savanyú leves



Elkészítés:
1. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a világos szójaszószt, a rizsborecetet, a frissen őrölt borsot és az apróra vágott chilit (1. kép).
2. Kis tálba felütjük a tojást és villával felverjük.
3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát és a csíkokra vágott főtt csirkemellet.
4. Felöntjük a levessel (2. kép) és kis lángon kb. 15 percig főzzük.
5. Belekeverjük a kukorica lisztes folyadékot és kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Állandó keverés mellett beleöntjük a tojást (3.kép) és 2 percig főzzük. Szezámolajjal meglocsolva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.