Fattoush
Arab kenyérsaláta, Fattoosh, Fattouche, Fatush
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A kenyér héját levágjuk, belsejét kockára vágjuk, majd száraz serpenyőben ropogósra, aranybarnára pirítjuk.
2. A gránátalmát félbevágjuk, magjait kikaparjuk.
3. Az uborkát, a hagymát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a zöld fűszereket felaprítjuk. A zöldségeket és a zöldfűszereket tálba tesszük, belekeverjük az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot is.
4. Hozzáadjuk a kenyérkockákat, majd gránátalmamagokkal megszórva tálaljuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.