Fattoush

Arab kenyérsaláta, Fattoosh, Fattouche, Fatush

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fattoush
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db paradicsom
8 szelet vékony szeletre vágott, szikkadt kenyér
2 db citrom leve
½ csokor mentalevél
½ csokor korianderzöld
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyér héját levágjuk, belsejét kockára vágjuk, majd száraz serpenyőben ropogósra, aranybarnára pirítjuk.

2. A gránátalmát félbevágjuk, magjait kikaparjuk.

3. Az uborkát, a hagymát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a zöld fűszereket felaprítjuk. A zöldségeket és a zöldfűszereket tálba tesszük, belekeverjük az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot is.

4. Hozzáadjuk a kenyérkockákat, majd gránátalmamagokkal megszórva tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fattoush
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Fattoush
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó