Babpüré grillezett zöldpaprikával



Elkészítés:
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a meghámozott, vastagon felszeletelt burgonyát is. Kis lángon 30 percig főzzük.
2. A vizet leöntjük és friss, forró vízzel öntjük fel. Megsózzuk és kis lángon kb. 2 óra alatt szinte pürévé főzzük. Belekeverjük az olajat, és fakanállal sima krémmé keverjük.
3. A kétféle paprikát negyedekbe vágjuk, kimagozzuk, héjas felével felfelé grillsütőbe tesszük. 8-10 percig, feketedésig sütjük. Papírzacskóba tesszük, 5 percig állni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk, húsát csíkokra vágjuk, és a babpüré tetejére halmozzuk.