Zöldséggel és szalonnával párolt kenyér

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséggel és szalonnával párolt kenyér
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg burgonya
10 dkg húsos füstölt szalonna
6 szelet szikkadt kenyér
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldségeket (pl.: cukkini, zöldbab, paradicsom, fodros kel) és burgonyát felaprítjuk. Nagy lábosba tesszük, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, és kis lángon 30-40 percig főzzük.

2. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott cseresznyepaprikát is.

3. A serpenyő tartalmát átöntjük a zöldségekhez, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kenyeret, és 10 percig főzzük.

Zöldséggel és szalonnával párolt kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Zöldséggel és szalonnával párolt kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése