Csicseripalacsinta sonkával és zöldségekkel töltve

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
5 db tojás
5 dkg vaj
4 evőkanál víz
5 dl tej
15 dkg búzaliszt
ízlés szerint
A töltelékhez:
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
4 db konzerv articsókaszív
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 ¾ dl tejszín
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojást tálba ütjük, felverjük, és habverővel belekeverjük a kétféle lisztet és a sót, a tejet és a vizet.

2. Palacsintasütőben kevés vajat forrósítunk és beleteszünk egy kis merőkanálnyi tésztát. Mindkét oldalon 2-3 percig sütjük. Összesen 15 palacsintát sütünk. Melegen tartjuk.

3. A töltelékhez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és szárzellert. 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett articsókaszívet is (szükség szerint felaprítjuk).

4. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Belekeverjük a kockára vágott sonkát és 3 dkg reszelt parmezán sajtot is.

5. A tölteléket 9 palacsinta közepére halmozzuk, majd feltekerjük. A palacsintákat ujjnyi vastagon felszeleteljük.

6. Az üres palacsintákat hullámos szélű piteformákba nyomkodjuk, és forró sütőben ropogósra sütjük. A formákból kivesszük, belefektetjük a palacsintatekercseket és megszórjuk a maradék reszelt parmezán sajttal.

7. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe.

Csicseripalacsinta sonkával és zöldségekkel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1039 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Csicseripalacsinta sonkával és zöldségekkel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok