Babpüré búzadarával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babpüré búzadarával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg búzadara
4 evőkanál olívaolaj
20 dl víz
1 kis darab szárított cseresznyepaprika
½ fej hagyma
2 db paradicsom
1 nagy burgonya
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a meghámozott, vastagon felszeletelt burgonyát is. Kis lángon 30 percig főzzük.

2. A vizet leöntjük és friss, forró vízzel öntjük fel. Megsózzuk és kis lángon kb. 2 óra alatt szinte pürévé főzzük.

3. Hozzáadjuk a rizst, és további 13-15 percig főzzük. 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

4. A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a felaprított cseresznyepaprikát. 5 percig főzzük.

5. Felöntjük fél pohár vízzel, felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Megsózzuk, és állandó keverés mellett puhára főzzük.

6. Végül belekeverjük a babpürébe és forrón tálaljuk.

Babpüré búzadarával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Babpüré búzadarával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár