Spárgával rakott kenyér

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgával rakott kenyér
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fontina sajt
80 dkg zöldspárga
5 dkg vaj
1 dl tej
másfél dl tejszín
2 és fél dl tejföl
1 db tojás
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöld spárgát csomóba kötjük, és fazékba állítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a csúcsok kilátszódjanak. Megsózzuk, lefedjük, és kb. 10 percig főzzük. A spárgacsúcsok a gőzben megpuhulnak.

2. Serpenyőben 3 dkg vajat forrósítunk, és beletesszük a lecsöpögtetett, ujjnyi hosszú darabokra vágott zöld spárgát. 5 percig pároljuk.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

4. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Kibéleljük a kenyérszeletekkel, nem baj, ha egymást kissé fedik. Erre spárga jön, amit beborítunk 35 dkg felszeletelt fontina sajttal.

5. A tojást és a tojássárgáját tálba tesszük, belekeverjük a tejet, a tejszínt és a tejfölt. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tálba öntjük, meghintjük a maradék, lereszelt fontina sajttal. Rámorzsoljuk a maradék vajat.

6. 30-35 percig sütjük.

Spárgával rakott kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spárgával rakott kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok