Rakott kenyér sósan, édesen

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott kenyér sósan, édesen
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
25 dkg márványsajt
vagy
4 dkg vaj
1 és ¼ dl zöldségalaplé
1 szál szárzeller
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zellert megtisztítjuk, a leveleket más ételhez használjuk fel, a szárat vastagon felszeleteljük. 2 dkg megforrósított olajon megpároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet is. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Felöntjük a levessel, és 15 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott körtét, és 3 percig főzzük. Leszűrjük, a babért kidobjuk, a levet félretesszük.

4. A kenyérszeleteket háromszögekké vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

5. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Beleterítünk egy sor kenyeret, meglocsoljuk a lével és ráhalmozzuk a körtét és a zellert. Rámorzsoljuk a gorgonzola vagy márványsajtot és beborítjuk a maradék kenyérrel.

6. Reszelt parmezán sajttal megszórjuk és rámorzsoljuk a maradék vajat. 30-35 percig sütjük.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Rakott kenyér sósan, édesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rakott kenyér sósan, édesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+