Morzsagaluska zsázsával

| Húsos morzsagaluska receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Morzsagaluska zsázsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kerti zsázsa
15 dkg gépsonka
20 dkg friss kenyérmorzsa
½ csokor petrezselyem
4 evőkanál vaj
6 evőkanál tej
másfél dl tejszín
12 dkg reszelt parmezán sajt
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss kenyérmorzsát 15 percre tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a darált csirkehúst, az ugyancsak darált vagy nagyon apróra vágott gépsonkát, a tojást, a tejszínt, a felaprított petrezselymet, a sót és a borsot. Sima krémmé keverjük, majd vízbe mártott kanállal nagy galuskákat szaggatunk belőle.

3. Bő, forrásban lévő sós vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz színére. Szűrőkanállal kiemeljük, és melegen tartjuk.

4. A kerti zsázsát 1 percre forró vízbe mártjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk, olvasztott vajra szedjük, és 1 percig pároljuk. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, összeturmixoljuk, majd a galuskára öntjük. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Morzsagaluska zsázsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Morzsagaluska zsázsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook