Édes-sós tönkölybúza-saláta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-sós tönkölybúza-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál méz
1 csokor rukkola
2 db zöldalma
12 dkg márványsajt
vagy
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tönkölybúzát bő, sós vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük, nagy tálba tesszük.

2. Kis tálban összekeverjük az olajat a mézzel, a fehérborecettel, kevés sóval, sok borssal.

3. Az almát félbevágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékonyan felszeleteljük.

4. A megmosott rukkola levelet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vágjuk.

5. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

6. Legalább 20 percig érleljük.

Ízlés szerint pirított mandulát vagy durvára vágott diót is keverhetünk a salátába.
Édes-sós tönkölybúza-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1478 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Édes-sós tönkölybúza-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár