Tarka tönkölybúza-saláta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tarka tönkölybúza-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db zsenge cukkini
1 kisebb padlizsán
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 evőkanál mustár
2 teáskanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tönkölybúzát bő, sós vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott padlizsánt, zöldpaprikát és cukkinit. Sóval ízesítjük, és puhára pároljuk.

4. Beletesszük a félbevágott koktélparadicsomot és további 5 percig főzzük.

5. A kapribogyót hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és a serpenyőbe tesszük.

6. A mustárt 1 evőkanál meleg vízben kikeverjük, és a zöldségekhez adjuk a csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel együtt. Végül összekeverjük a főtt tönkölybúzával. Szobahőmérsékleten vagy kissé behűtve kínáljuk.

Tarka tönkölybúza-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2294 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tarka tönkölybúza-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja