Tarka tönkölybúza-saláta



Elkészítés:
1. A tönkölybúzát bő, sós vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott padlizsánt, zöldpaprikát és cukkinit. Sóval ízesítjük, és puhára pároljuk.
4. Beletesszük a félbevágott koktélparadicsomot és további 5 percig főzzük.
5. A kapribogyót hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és a serpenyőbe tesszük.
6. A mustárt 1 evőkanál meleg vízben kikeverjük, és a zöldségekhez adjuk a csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel együtt. Végül összekeverjük a főtt tönkölybúzával. Szobahőmérsékleten vagy kissé behűtve kínáljuk.