Főtt búza cukkinivel és dióval

| Zöldséges búza receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Főtt búza cukkinivel és dióval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 szem dióbél
4 db zsenge cukkini
30 dkg búza
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyem
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
néhány mentalevél

Elkészítés:

1. A búzát 12 órára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük és áttesszük egy nagy lábosba. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd kis lángon 1-2 óra alatt puhára főzzük, a vége felé sózzuk.

2. Közben a cukkinit vékonyan felszeleteljük, olajjal megkenjük és rostsütő lapon mindkét oldalon megsütjük.

3. Tálba tesszük, összekeverjük az apróra vágott zöld fűszerekkel és a citromlé felével. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A sült cukkini szeleteket tányérra rendezzük, közepére halmozzuk a búzát, amit megszórunk a durvára vágott dióval és a parmezánforgácsokkal, és meglocsolunk a maradék olajjal és citromlével. Friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Főtt búza cukkinivel és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Főtt búza cukkinivel és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+