Főtt búza húsmártással
Egytálételek | Főtt búza mártással receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 60 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A búzát 12 órára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük és áttesszük egy nagy lábosba. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd kis lángon 60-120 perc alatt puhára főzzük, a vége felé sózzuk.
2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát is. Belekeverjük a kétféle darált húst, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, és fedő alatt kb. 120 percet főzzük.
4. Amikor a búza megpuhult, kitálaljuk, közepére halmozzuk a húsmártást.
A tápanyagokban gazdag búza főzése időigényes, célszerű kétszeres mennyiséget készíteni és lefagyasztani.