Főtt búza húsmártással

| Főtt búza mártással receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Főtt búza húsmártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paradicsom
40 dkg búza
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet csípős fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A búzát 12 órára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük és áttesszük egy nagy lábosba. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd kis lángon 60-120 perc alatt puhára főzzük, a vége felé sózzuk.

2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát is. Belekeverjük a kétféle darált húst, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, és fedő alatt kb. 120 percet főzzük.

4. Amikor a búza megpuhult, kitálaljuk, közepére halmozzuk a húsmártást.

A tápanyagokban gazdag búza főzése időigényes, célszerű kétszeres mennyiséget készíteni és lefagyasztani.
Főtt búza húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Főtt búza húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon