Kukoricakása borjúhússal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricakása borjúhússal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
25 dkg húsos füstölt szalonna
100 dkg borjúcomb
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
4 dkg vaj
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 db citrom leve és reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
2 és fél dl száraz vörösbor
vagy
2 és fél dl száraz fehérbor
ízlés szerint friss kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúcombot kisebb kockákra vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, a babérés zsályalevelet, a darált szárított cseresznyepaprikát, frissen őrölt borsot és reszelt citromhéjat.

2. Felöntjük 0,5 dl olajjal és a citromlé felével. Letakarva, hűvös helyen 120 percig pácoljuk.

3. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, és üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.

4. Másik, nagy serpenyőbe öntjük a húst a páclével együtt. Megsózzuk, és nagy lángon 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, a maradék citromlével és puhára pároljuk.

5. Közben elkészítjük a polentát. Kitálaljuk, közepére halmozzuk a húst és a szalonnás hagymát.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
45 dkg kukoricadara
20 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk (1. kép).

2. Állandó keverés mellett apránként beleszórjuk a kukoricadarát (2. kép), hogy ne képződjenek csomók.

3. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük (3. kép). Szinte állandóan kell keverni, amíg megfő, ez akár 35-40 percet is igénybe vehet. Polentafőző készülékkel a keverés nehéz munkáját kihagyhatjuk.

4. A megfőtt kukoricakását tálba öntjük (4. kép) és forrón, húsétellel vagy mártással kínáljuk, vagy deszkára öntjük, kihűtjük és darabokra vágva kisütjük, esetleg kirántjuk.

Kukoricakása borjúhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kukoricakása borjúhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek