Olasz kolbász polentával

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz kolbász polentával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékony sütőkolbász
30 dkg kukoricadara
1 ág friss rozmaring
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg vaj
2 és fél dl száraz bor
10 dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőkolbász bőrét villával megszurkáljuk és a friss rozmaringággal együtt serpenyőben megforrósított vajon és olajon aranybarnára sütjük. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a szaft kissé besűrűsödik.

2. A polentához a vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk. Állandó keverés mellett apránként beleszórjuk a kukoricadarát, hogy ne képződjenek csomók. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük. Kb. 35-40 percig főzzük (kemény állagú legyen).

3. A kását tányérra öntjük, és a közepére halmozzuk a kolbászt a pecsenyelével együtt.

Olasz kolbász polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Olasz kolbász polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése