Sajtmártásban sült polentakockák

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtmártásban sült polentakockák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 adag polenta
18 dkg kéksajt
vagy
5 dkg vaj
½ dl tejszín
2 dl tej
1 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A polentát elkészítjük, deszkára öntjük, elsimítjuk, és 3 órát állni hagyjuk.

2. 3 dkg vajat lábosban megolvasztunk, megszórjuk a liszttel. Rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.

3. Belekeverjük a háromféle reszelt vagy vékonyan felszeletelt sajtot.

4. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

6. A polentát 2 cm-es kockákra vágjuk. Felét a tálba terítjük és leöntjük a sajtmártás felével. Megismételjük a rétegezést.

7. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
45 dkg kukoricadara
20 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk (1. kép).

2. Állandó keverés mellett apránként beleszórjuk a kukoricadarát (2. kép), hogy ne képződjenek csomók.

3. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük (3. kép). Szinte állandóan kell keverni, amíg megfő, ez akár 35-40 percet is igénybe vehet. Polentafőző készülékkel a keverés nehéz munkáját kihagyhatjuk.

4. A megfőtt kukoricakását tálba öntjük (4. kép) és forrón, húsétellel vagy mártással kínáljuk, vagy deszkára öntjük, kihűtjük és darabokra vágva kisütjük, esetleg kirántjuk.

Sajtmártásban sült polentakockák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sajtmártásban sült polentakockák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon