Kukoricakása kolbásszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricakása kolbásszal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kolbász
50 dkg kukoricadara
½ csokor petrezselyem
5 dkg zsír
30 dl víz
1 evőkanál paradicsompüré
1 szál sárgarépa
5 dkg zellergumó
1 fej hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott zellert és sárgarépát. 2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet, a paradicsompürét és felöntjük fél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és kis lángon 30 percet főzzük.

3. A sütőkolbász bőrét lehúzzuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk és serpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára sütjük. Áttesszük a mártásba és további 5 percig főzzük.

4. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk. Apránként, állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, hogy ne képződjenek csomók. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük. Kb. 40-45 percig főzzük (kemény állagú legyen).

5. A kását tálba öntjük, és a közepére halmozzuk a mártásos kolbászt.

Kukoricakása kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kukoricakása kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek