Hajdinakása szárd módon

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinakása szárd módon
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fontina sajt
12 dkg sózott szardellafilé
15 dkg hajdinaliszt
20 dkg kukoricadara
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
12 dkg vaj
15 dl víz

Elkészítés:

1. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk. Apránként, állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és a hajdinalisztet, hogy ne képződjenek csomók.

2. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük. Kb. 35-40 percig főzzük (kemény állagú legyen). A kását deszkára öntjük és kihűtjük.

3. A vaj háromnegyedét kis lábosban megolvasztjuk. A maradékkal kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A hajdinakását 2 cm vékonyan felszeleteljük, egyharmadát a tálba fektetjük. Beborítjuk a szardellafilé és a szeletelt sajt felével, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megismételjük a rétegezést. A tetejére kásaszelet kerüljön, amit olvasztott vajjal locsoljunk meg.

5. 20-25 percig sütjük. Aludttejet kínálunk hozzá.

Hajdinakása szárd módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hajdinakása szárd módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek