Hajdinakása szárd módon



Elkészítés:
1. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk. Apránként, állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és a hajdinalisztet, hogy ne képződjenek csomók.
2. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük. Kb. 35-40 percig főzzük (kemény állagú legyen). A kását deszkára öntjük és kihűtjük.
3. A vaj háromnegyedét kis lábosban megolvasztjuk. A maradékkal kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
4. A hajdinakását 2 cm vékonyan felszeleteljük, egyharmadát a tálba fektetjük. Beborítjuk a szardellafilé és a szeletelt sajt felével, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megismételjük a rétegezést. A tetejére kásaszelet kerüljön, amit olvasztott vajjal locsoljunk meg.
5. 20-25 percig sütjük. Aludttejet kínálunk hozzá.