Fahéjas fánkocskák

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Fahéjas fánkocskák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet sütőpor
7 dkg vaj
11 dkg liszt
4 db felvert tojás
A fahéjsziruphoz:
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
2 evőkanál narancslé
2 és fél dl víz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Közepes lábosba 2,5 dl vizet öntünk, beletesszük a vajat, és lassú tűzön addig melegítjük, amíg a vaj felolvad.

2. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Fakanállal simára keverjük a tésztát (1. kép), visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg a tészta kissé megszilárdul és az edény falától elválik. Levesszük a tűzről, kissé kihűtjük. Egyenként hozzáadjuk a felvert tojást - elektromos keverővel minden egyes tojásadag után addig verjük, amíg a tészta fényes lesz (2. kép).

3. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy-egy púpozott teáskanálnyi tésztát óvatosan az olajba teszünk, és közepes tűzön 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a fánkocska megdagad és aranyszínűre sül. Szűrőkanállal kiszedjük, nedvszívó papíron lecsepegtetjük. Forrón, fahéjsziruppal tálaljuk.

4. A fahéjszirup készítéséhez kis lábosban összekeverjük a barnacukrot, a vizet, a narancslevet és a fahéjat, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Felforraljuk, majd takarékra állítva addig főzzük, amíg a nedvesség egyharmada elpárolgott (3. kép). Azon melegében a kisült tésztára öntjük. A megdagadt, aranysárgára sül tésztát szűrőkanállal kivesszük az olajból (4. kép).

Fahéjas fánkocskák Fahéjas fánkocskák Fahéjas fánkocskák Fahéjas fánkocskák
Ha szeretjük, tehetünk a tésztába kevés reszelt citrom- vagy narancshéjat is.
Fahéjas fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Fahéjas fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
most van szezonja