Almás-barackos sült kacsacomb

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 40 dkg-os kacsacomb
2 db hámozatlan, cikkekre vágott piros héjú alma
2 db hámozatlan, cikkekre vágott zöldalma
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál világos méz
1 db citrom leve
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
4 evőkanál édes sherry
A tálaláshoz:
igény szerint friss vegyes zöldség

Elkészítés:

1. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A combokat csepegtetőtálcás sütőrácsra fektetjük és villával többször megszurkáljuk (1. kép).

2. Bekenjük a húsokat szójaszósszal, majd meghintjük cukorral és borssal. 50-60 percre a sütőbe toljuk, közben ha kell, pecsenyelével öntözzük. Akkor jó, ha a legvastagabb ponton fatűvel megszúrva világos lé buggyan ki a kacsasültből.

3. A megtisztított almákat 6 egyenlő cikkre vágjuk. Egy tálban elkeverjük a gyümölcsöt a mézzel meg a citromlével (2. kép), majd ízesítjük, és néhány babérlevél társaságában az utolsó 20-25 percre egy kisebb tepsiben a kacsa mellé toljuk a sütőbe.

4. A mártáshoz turmixgépbe töltjük a barackot a levével együtt, hozzáöntjük a sherryt, és az egészet összeturmixoljuk. Ugyanezt kézi mixerrel is elvégezhetjük, vagy akár először villával szétnyomkodhatjuk (3. kép), szitán áttörhetjük a barackot, és csak ezután keverjük el saját levével és a sherryvel.

5. Röviddel a tálalás előtt kicsit átmelegítjük a barackkrémet. A húsról (igény szerint) lehúzzuk a bőrt, papírral felitatjuk a zsírcseppeket.

6. A kacsacombot párolt almaszeletekkel és barackmártással tálaljuk, köretként friss idényzöldséget adunk mellé.

Almás-barackos sült kacsacomb Almás-barackos sült kacsacomb Almás-barackos sült kacsacomb
Egy adag: 313 kcal (1310 kJ), zsírtartalma 0,65 dkg.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Almás-barackos sült kacsacomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Almás-barackos sült kacsacomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
szótár