Kivis kacsa málnaöntettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg lebőrözött, kicsontozott kacsamell
2 db karikára vágott kivi
2 evőkanál málnaecet
2 evőkanál brandy
1 evőkanál világos méz
1 kávéskanál napraforgóolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
23 dkg málna
2 kávéskanál étkezési keményítő
3 dl rozébor

Elkészítés:

1. A grillsütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A húst hálósan bevagdaljuk, majd kb. 1,5 cm vastagra kiverjük (1. kép).

2. A mézet elkeverjük az ecettel meg a brandyvel és a húsra öntjük (2. kép). Lefedve 60 percet hideg helyen érleljük.

3. Ezután a páclevet tálkába öntjük, a húst grillrácsra fektetjük. Olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ez utóbbi műveletsort 10 perc grillezés után a húsok másik oldalán megismételjük, és a kacsát további 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe.

4. 6 dkg málnát félreteszünk, a többit egy lábosba borítjuk. Hozzáöntjük a felfogott páclevet és a borpárlatot (3. kép), majd felforraljuk. 5 perc után levesszük a tűzről.

5. Szitán átszűrjük, közben a gyümölcsöt a fakanál hátoldalával átnyomkodjuk. A tűzhelyen belekeverjük a vízzel elkevert étkezési keményítőt, és állandó keverés mellett összeforraljuk, besűrítjük. Végül hozzáadjuk az ép málnaszemeket.

6. Felszeleteljük a húst, és kivikarikákkal váltogatva, legyezőszerűen tálra rendezzük. Leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.

Kivis kacsa málnaöntettel Kivis kacsa málnaöntettel Kivis kacsa málnaöntettel
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Egy adag 286 kcal (1197 kJ), zsírtartalma 0,84 dkg.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kivis kacsa málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1401 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Kivis kacsa málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
bevásárlólista