Kivis kacsa málnaöntettel



Elkészítés:
1. A grillsütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A húst hálósan bevagdaljuk, majd kb. 1,5 cm vastagra kiverjük (1. kép).
2. A mézet elkeverjük az ecettel meg a brandyvel és a húsra öntjük (2. kép). Lefedve 60 percet hideg helyen érleljük.
3. Ezután a páclevet tálkába öntjük, a húst grillrácsra fektetjük. Olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ez utóbbi műveletsort 10 perc grillezés után a húsok másik oldalán megismételjük, és a kacsát további 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
4. 6 dkg málnát félreteszünk, a többit egy lábosba borítjuk. Hozzáöntjük a felfogott páclevet és a borpárlatot (3. kép), majd felforraljuk. 5 perc után levesszük a tűzről.
5. Szitán átszűrjük, közben a gyümölcsöt a fakanál hátoldalával átnyomkodjuk. A tűzhelyen belekeverjük a vízzel elkevert étkezési keményítőt, és állandó keverés mellett összeforraljuk, besűrítjük. Végül hozzáadjuk az ép málnaszemeket.
6. Felszeleteljük a húst, és kivikarikákkal váltogatva, legyezőszerűen tálra rendezzük. Leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |