Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg darabolt pulykamellfilé
40 dkg félbevágott őszibarackbefőtt
vagy
40 dkg félbevágott sárgabarackkonzerv
1 db karikára vágott zöld chilipaprika
35 dkg főtt basmati rizs
18 dkg zöldborsó
4 evőkanál apróra vágott korianderzöld
3 evőkanál currypaszta
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt koriander
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megforrósított olajban 4-5 percig kevergetjük a hagymát és a húst (1. kép), míg a pulykadarabkák megbarnulnak.

2. Belekeverjük a nem csípős currykrémet, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a húslevet (2. kép). A forrástól számítva kb. 15 percet fedő alatt rotyogtatjuk. Ezután a borsóval újra felforraljuk (3. kép) és kis hőfokon még 5 percet puhítjuk.

3. A sárgabarackot leszűrjük, levét felfogjuk. A gyümölcsöt vastagon felszeleteljük és a mazsolával együtt a currys húshoz adjuk. Ha túl száraznak találjuk az ételt, kevés baracklevet öntünk alá. Kicsit összemelegítjük.

4. Előmelegített tányéron rizskörettel tálaljuk, amihez előzőleg hozzákevertük a koriandert meg a chilit, és sóval, borssal ízesítettük.

Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával
Sárgabarack helyett őszibarackot is használhatunk. Az elkészítés módja és ideje ugyanaz marad.
Egy adag 418 kcal (1749 kJ), zsírtartalma 0,79 dkg.
Félédes fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1091 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Currys pulyka sárgabarackkal és mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
hírlevél