Friss gyümölcs szegfűszegszirupban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Friss gyümölcs szegfűszegszirupban
Eszközök: citromnyomó, kés, lábas, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 db szeletelt mangó
2 db közepes méretű, szeletelt banán
1 kisebb darabolt ananász
dl víz
¾ dl citromlé
1 evőkanál triple sec likőr
10 dkg barna cukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Kis lábosban összekeverjük a cukrot, a vizet, a szegfűszeget, a Triple Secet és a citromlevet (1. kép).

2. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Felforraljuk, majd takarékon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a folyadék egynegyede elpárolog (2. kép).

3. Az ananászt vékony gerezdekre vágjuk, a banánt ferdén felszeteljük, majd a mangót is szeletekre vágjuk (3. kép).

4. A gyümölcsöket tálra rendezzük, majd a leöntjük lehűtött sziruppal (4. kép). Tejföllel tálaljuk.

Friss gyümölcs szegfűszegszirupban Friss gyümölcs szegfűszegszirupban Friss gyümölcs szegfűszegszirupban Friss gyümölcs szegfűszegszirupban
A mexikóiak inkább a fűszeres, mint az édes desszerteket kedvelik. Kedvenc fűszerük a fahéj és a szegfűszeg.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Friss gyümölcs szegfűszegszirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Friss gyümölcs szegfűszegszirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
cikkek