Serpenyős csirke szilvával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős csirke szilvával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
23 dkg félbevágott, negyedelt szilva
18 dkg félbevágott gyöngyhagyma
4 és fél dl tyúkhúsalaplé
másfél dl száraz sherry
2 szelet sovány, csíkokra vágott angolszalonna
2 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál barna cukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér

Elkészítés:

1. Egy teflonréteggel bevont nagyobb serpenyőben olaj nélkül átpirítjuk a szalonnát, hogy kiolvadjon a zsírja (2-3 perc) (1. kép). Ezután húslapáttal kiszedjük és melegen tartjuk.

2. Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük az olajat, és kb. 5 percig időnként kevergetve megpirítjuk benne a húst a hagymával és a fokhagymával (2. kép).

3. Visszatesszük a szalonnát, hozzáadjuk a szilvát. Hozzákeverjük a cukrot, a sherryt, a szilvaízt (3. kép), és a húslével felöntve a forrástól számítva 20 percig kis lángon pároljuk.

4. Ha megpuhult a hús meg a szilva, 4 kanál vízben elkevert étkezési keményítővel néhány percig kevergetve besűrítjük.

5. Az elkészült ételt előmelegített tányéron, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá, ami a finom gyümölcsös szósz mártogatására is ideális.

Serpenyős csirke szilvával Serpenyős csirke szilvával Serpenyős csirke szilvával
Sovány pulyka- vagy sertéshússal is finom. Az elkészítési idő mindkét esetben változatlan.
Egy adag: 285 kcal (1193 kJ), zsírtartalma 0,60 dkg.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Serpenyős csirke szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2080 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Serpenyős csirke szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
tippek, fortélyok