Ropogós csirkemell paprikamártásban



Elkészítés:
1. Bemelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Éles késsel zsebet nyitunk a mellhúsokba, belsejüket sóval, borssal bedörzsöljük (1. kép).
2. Mindegyik nyílásba 1-1 tárkonyágat és néhány sárga meg zöld paprikacsíkot teszünk. A húsokat sütőlemezre fektetjük és bőven megszórjuk zsemlemorzsával meg szezámmal.
3. Egy evőkanálnyi citromlevet csöpögtetünk rá (2. kép), majd a sütőben 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
4. A félbevágott piros húsú paprikát grillrácson előmelegített sütőbe toljuk. 6-8 percnyi grillezés után héja hólyagosodni kezd, könnyen lehúzható. Előtte azonban 10 percig hűlni hagyjuk.
5. Összeturmixoljuk a sült paprikát a paradicsommal, a chilivel és a zellersóval. Szükség szerint ízesítjük. Turmixolás helyett finomra is apríthatjuk a paprikát, a paradicsomot a chilivel pedig szitán áttörhetjük (3. kép).
6. Tálalás előtt a mártást átmelegítjük. Előmelegített tányérra kevés mártást öntünk, közepébe ültetjük a bundás csirkét, friss tárkonyzölddel díszítjük és azonnal, forrón tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |