Ropogós csirkemell paprikamártásban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós csirkemell paprikamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 15 dkg-os csirkemellfilé
1 kisebb félbevágott piros húsú paprika
¼ kávéskanál zelleres só
20 dkg darabolt konzervparadicsom
½ kisebb szeletelt zöldpaprika
½ kisebb szeletelt narancsszínű paprika
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
2 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál szezámmag
4 evőkanál citromlé
4 ágacska friss tárkony
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss tárkonylevél

Elkészítés:

1. Bemelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Éles késsel zsebet nyitunk a mellhúsokba, belsejüket sóval, borssal bedörzsöljük (1. kép).

2. Mindegyik nyílásba 1-1 tárkonyágat és néhány sárga meg zöld paprikacsíkot teszünk. A húsokat sütőlemezre fektetjük és bőven megszórjuk zsemlemorzsával meg szezámmal.

3. Egy evőkanálnyi citromlevet csöpögtetünk rá (2. kép), majd a sütőben 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.

4. A félbevágott piros húsú paprikát grillrácson előmelegített sütőbe toljuk. 6-8 percnyi grillezés után héja hólyagosodni kezd, könnyen lehúzható. Előtte azonban 10 percig hűlni hagyjuk.

5. Összeturmixoljuk a sült paprikát a paradicsommal, a chilivel és a zellersóval. Szükség szerint ízesítjük. Turmixolás helyett finomra is apríthatjuk a paprikát, a paradicsomot a chilivel pedig szitán áttörhetjük (3. kép).

6. Tálalás előtt a mártást átmelegítjük. Előmelegített tányérra kevés mártást öntünk, közepébe ültetjük a bundás csirkét, friss tárkonyzölddel díszítjük és azonnal, forrón tálaljuk.

Ropogós csirkemell paprikamártásban Ropogós csirkemell paprikamártásban Ropogós csirkemell paprikamártásban
Egy adag: 211 kcal (883 kJ), zsírtartalma 0,38 dkg.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Ropogós csirkemell paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Ropogós csirkemell paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
vegetáriánus ételek