Zsályás rizses csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályás rizses csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
23 dkg hántolatlan rizs
1 kávéskanál morzsolt, szárított zsálya
vagy
2 szál friss zsálya
1 csepp Tabasco-szósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg darabolt konzervparadicsom
10 dkg sovány, kockára vágott főtt sonka
2 db hámozott, karikára vágott cukkini
2 szál apróra vágott sárgarépa
2 szál karikára vágott szárzeller
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss zsályalevél
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
ízlés szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát és a zsályaágacskákat nagy lábosba tesszük és felöntjük a húslével. Felforraljuk, majd fedő alatt 5 percig lassan pároljuk.

2. A csirkemellfilét két és fél cm-es kockákra vágjuk (1. kép). A zöldséghez adjuk, és az egészet lefedve további 5 percig puhítjuk.

3. Hozzákeverjük a rizst (2. kép) és a paradicsomot. Tabascóval, sóval, borssal ízesítjük. Újra felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon még 25 percig forraljuk.

4. Belekeverjük a cukkinit és a főtt sonkát (3. kép). Fedő nélkül, időnként megkeverve újabb 10 percet pároljuk. Akkor jó, ha a rizs is puha.

5. Tálalás előtt kidobjuk belőle a zsályaágacskákat, de a tányéron friss zsályalevéllel díszítjük. Friss zöldsaláta és ropogós kenyér illik hozzá.

Zsályás rizses csirke Zsályás rizses csirke Zsályás rizses csirke
A zsályás rizses csirke készítésénél használhatunk 23 dkg hántolatlan rizst és vadrizst vegyesen is.
A friss zsályát helyettesíthetjük az első lépésnél 1 kávéskanál morzsolttal is.
Egy adag: 391 kcal (1636 kJ), zsírtartalma 0,39 dkg.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Zsályás rizses csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Zsályás rizses csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
tippek, fortélyok