Citromos csirkesaslik mangósalsával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál zöldcitromlekvár
4 db 15 dkg-os csirkemellfilé
1 kávéskanál fehérborecet
1 evőkanál zöldcitromlé
A salsához:
1 kisebb kimagozott, kockára vágott mangó
½ kávéskanál reszelt zöldcitromhéj
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál zöldcitromlé
1 kisebb apróra vágott lilahagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint chilipaprika
igény szerint főtt rizs
ízlés szerint negyedelt zöldcitrom

Elkészítés:

1. A kicsontozott csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. A húscsíkokat cikcakk alakban fa hurkapálcikára tűzzük (1. kép).

2. A grillsütőt közepes hőfokon bemelegítjük. A lekvárba keverjük az ecetet meg a citrom reszelt héját és levét. Sóval és borssal ízesítjük, majd ezzel a citromos páccal bekenjük a húst (2. kép). Grillrácsra sorakoztatjuk és kb. 10 perc alatt porhanyósra sütjük. Közben megfordítjuk és újrakenjük a csirkenyársakat.

3. Közben a salsához meghámozzuk, kimagozzuk, finoman felkockázzuk a mangót.

4. A felaprított lilahagymát egy tálban összekeverjük a mangóval (3. kép). Citromlével és korianderrel, sóval és borssal ízesítjük. Tálalásig fedő alatt a hűtőszekrényben érleljük.

5. A kész csirkesaslikokat mangósalsával és zöldcitrom negyedekkel tálaljuk. Chilivel meghintett főtt rizst adunk hozzá.

Citromos csirkesaslik mangósalsával Citromos csirkesaslik mangósalsával Citromos csirkesaslik mangósalsával
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Egy adag 200 kcal (837 kJ), zsírtartalma 0,15 dkg.
Citromos csirkesaslik mangósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Citromos csirkesaslik mangósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
pinterest