Thaiföldi csirkés sült rizs



Elkészítés:
1. Vastag falú lábosban felforraljuk a vizet, beletesszük a rizst. Szorosan lefedjük, és takaréklángon kb. 16 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul és az összes folyadékot beszívja (1. kép).
2. A kockára vágott csirkemellet olajon addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Kivesszük, és a serpenyőben puhára pároljuk a felszeletelt hagymát (2. kép). Beletesszük a fokhagymát, a szójababcsírát, és kis ideig együtt pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a rizst, a csirkét, és a halmártással ízesítjük (3. kép). Erős lángon néhány percig kevergetjük, majd ízlés szerinti mennyiségű szójaszósszal fűszerezzük.
4. Tálba halmozzuk, és a csíkokra vágott újhagymával, valamint a csíkokra vágott pirospaprikával díszítjük (4. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |