Pirított csirke chilivel és bazsalikommal
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Kis kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk a csirkehúst (1. kép), a wokban megforrósítjuk az olajat.
2. A csirkét erős tűzön, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik (2. kép).
3. Beletesszük a felaprított újhagymát, a chilipaprikát, és 1 percig kevergetve sütjük (3. kép).
4. Hozzáadjuk a halmártást (4. kép), a szójaszószt, a cukrot, majd beletesszük a bazsalikomlevelet is. Rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ha valaki szereti, a chilipaprika helyett - ami nagyon erős - használhat szeletekre vágott, hegyes erős paprikát (zöldet vagy pirosat), melyből a magházat eltávolította.