Pirított csirke chilivel és bazsalikommal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pirított csirke chilivel és bazsalikommal
Eszközök: kés, mozsár, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csésze thai bazsalikom
30 dkg bőrös csirkemellfilé
2 evőkanál tört cseresznyepaprika
vagy
2 evőkanál tört chilipaprika
1 és ¼ evőkanál pálmacukor
másfél evőkanál halszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. Kis kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk a csirkehúst (1. kép), a wokban megforrósítjuk az olajat.

2. A csirkét erős tűzön, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik (2. kép).

3. Beletesszük a felaprított újhagymát, a chilipaprikát, és 1 percig kevergetve sütjük (3. kép).

4. Hozzáadjuk a halmártást (4. kép), a szójaszószt, a cukrot, majd beletesszük a bazsalikomlevelet is. Rizzsel tálaljuk.

Pirított csirke chilivel és bazsalikommal Pirított csirke chilivel és bazsalikommal Pirított csirke chilivel és bazsalikommal Pirított csirke chilivel és bazsalikommal
Ha valaki szereti, a chilipaprika helyett - ami nagyon erős - használhat szeletekre vágott, hegyes erős paprikát (zöldet vagy pirosat), melyből a magházat eltávolította.
Pirított csirke chilivel és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Pirított csirke chilivel és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
facebook