Paprikás bárányszelet kuszkusszal



Elkészítés:
1. A hagymát megforgatjuk a citromlében, majd egy lábosban hozzáadjuk a paprikát és az ízesítőket (sáfrány, fahéj, méz) (1. kép). Felforraljuk, majd lassú tűznél fedő alatt 5 percig pároljuk.
2. Közben serpenyőben olajat forrósítunk, és fehéredésig pirítjuk benne a felszeletelt húst (3-4 perc).
3. Húslapáttal áttesszük a szeleteket a paprikás edénybe. Sóval, borssal, cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük (2. kép), majd hozzákeverjük a paradicsomot és a lecsöpögtetett csicseriborsót. A forrástól számítva 20 percig fedő nélkül puhítjuk.
4. Közben beáztatjuk a kuszkuszt a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Vizet forralunk, és a lobogó forró víz fölé akasztunk egy muszlindarabbal kibélelt tésztaszűrőt. Beleöntjük a kuszkuszt (3. kép), és fedő alatt gőzben puhítjuk.
5. A kész kuszkuszt előmelegített tányérra halmozzuk, és megszórjuk őrölt fahéjjal. Mielőtt mellé tálalnánk a paprikás bárányszeletet, a mártásból eltávolítjuk a fahéjdarabkákat.
![]() |
![]() |
![]() |