Gyümölcsös bárányvagdalt

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös bárányvagdalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány, lehártyázott bárányhús
40 dkg darabolt konzervparadicsom
1 fej finomra vágott lilahagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
néhány ág friss korianderzöld
A tálaláshoz:
igény szerint rizs
vagy
igény szerint kuszkusz
vagy
igény szerint bulgur
vagy
igény szerint hántolatlan rizs

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A kockára vágott húst egy tálban átitatjuk az olajjal meg a fűszerekkel (1. kép).

2. A tűzhelyen felforrósítunk egy teflonserpenyőt, majd a hőt mérsékelve állandó keverés mellett 4-5 percig pirítjuk benne a húst (2. kép). A már körös-körül barna húsdarabokat húslapáttal hőálló edénybe szedjük.

3. A serpenyőben összekeverjük és 4 percig pároljuk a hagymát és a fokhagymát a darabolt és sűrített paradicsommal (3. kép). Hozzáadjuk a sárgabarackot és a cukrot, majd felöntjük a zöldséglével. Összeforraljuk, sóval és borssal ízesítjük.

4. A mártást a húsra öntjük, összevegyítjük, és lefedve 60 percre a sütőbe toljuk. Az utolsó 10 percre levesszük a sütőedény fedelét.

5. Tálalásnál durvára metélt korianderlevéllel hintjük meg, barna rizst vagy bulgurt, esetleg kuszkuszt adunk mellé.

Gyümölcsös bárányvagdalt Gyümölcsös bárányvagdalt Gyümölcsös bárányvagdalt
Egy adag: 280 kcal (1172 kJ), zsírtartalma 1,16 dkg.
Gyümölcsös bárányvagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Gyümölcsös bárányvagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
pinterest