Gyümölcsös bárányvagdalt



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A kockára vágott húst egy tálban átitatjuk az olajjal meg a fűszerekkel (1. kép).
2. A tűzhelyen felforrósítunk egy teflonserpenyőt, majd a hőt mérsékelve állandó keverés mellett 4-5 percig pirítjuk benne a húst (2. kép). A már körös-körül barna húsdarabokat húslapáttal hőálló edénybe szedjük.
3. A serpenyőben összekeverjük és 4 percig pároljuk a hagymát és a fokhagymát a darabolt és sűrített paradicsommal (3. kép). Hozzáadjuk a sárgabarackot és a cukrot, majd felöntjük a zöldséglével. Összeforraljuk, sóval és borssal ízesítjük.
4. A mártást a húsra öntjük, összevegyítjük, és lefedve 60 percre a sütőbe toljuk. Az utolsó 10 percre levesszük a sütőedény fedelét.
5. Tálalásnál durvára metélt korianderlevéllel hintjük meg, barna rizst vagy bulgurt, esetleg kuszkuszt adunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |