Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány darált vadhús
1 kisebb szál finomra vágott póréhagyma
1 szál reszelt sárgarépa
½ kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
10 dkg kumquat
4 evőkanál száraz sherry
másfél dl víz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. A ledarált vadhúst egy tálban elkeverjük a hagymával, a répával meg a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, és kézzel jól összedolgozzuk.

2. A húsmasszából 16 egyforma gombócot formálunk (1. kép).

3. Nagy lábosban vizet forralunk. A tésztaszűrőbetétre ráhelyezzük a gombócokat (2. kép), és a lobogó víz fölött, fedővel letakarva 10 percig gőzöljük.

4. Közben a mártáshoz 4 vékony karikára vágjuk a tojásnarancsot (kumquat), és cukros vízben, a forrástól számítva mintegy 3 percig főzzük.

5. A sherryben elkevert étkezési keményítőt a narancsmártáshoz adjuk (3. kép). A mártást kevergetve besűrítjük, tetszés szerint ízesítjük.

6. A tálra rendezett húsgombócokat leöntjük a mártással. Főtt tésztával és párolt zöldséggel kínáljuk.

Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Egy adag: 178 kcal (745 kJ), zsírtartalma 0,21 dkg.
Félédes fehérbor illik hozzá.
Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1248 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
recepttár