Marhahús gombás osztrigamártásban

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús gombás osztrigamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv gomba
2 evőkanál osztrigaszósz
vagy
2 teáskanál finomra reszelt gyömbér
2 evőkanál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál halszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
½ dl víz
vagy

Elkészítés:

1. A marhahúsról leszedünk minden zsiradékot, vékonyan felszeleteljük és csíkokra vágjuk (1. kép). Tálba tesszük, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot (2. kép). 60 percen át pácoljuk, közben időnként megforgatjuk.

2. Megforrósított olajon puhára pároljuk a gyömbért, a felszeletelt hagymát, majd a serpenyőben félretolva, mellette állandóan kevergetve átpirítjuk a marhahúst (3. kép), amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a konzervgombát (4. kép), és összeforraljuk.

3. A húslevesben vagy vízben csomómentesre keverjük a kukoricalisztet, a serpenyőbe öntjük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk az osztrigamártást és az újhagymát. Lassú tűzön összefőzzük.

4. A marhahúst rizságyon, a maradék újhagymával meghintve tálaljuk.

Marhahús gombás osztrigamártásban Marhahús gombás osztrigamártásban Marhahús gombás osztrigamártásban Marhahús gombás osztrigamártásban
A hirtelen pirításkor nem szabad hagyni, hogy a hús egymáson párolódjon, mert nem puhul meg. Ha nem elég nagy a serpenyőnk, vagy nem elég erős a tűz, inkább több adagban süssük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahús gombás osztrigamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Marhahús gombás osztrigamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
pinterest