Marhahús gombás osztrigamártásban



Elkészítés:
1. A marhahúsról leszedünk minden zsiradékot, vékonyan felszeleteljük és csíkokra vágjuk (1. kép). Tálba tesszük, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot (2. kép). 60 percen át pácoljuk, közben időnként megforgatjuk.
2. Megforrósított olajon puhára pároljuk a gyömbért, a felszeletelt hagymát, majd a serpenyőben félretolva, mellette állandóan kevergetve átpirítjuk a marhahúst (3. kép), amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a konzervgombát (4. kép), és összeforraljuk.
3. A húslevesben vagy vízben csomómentesre keverjük a kukoricalisztet, a serpenyőbe öntjük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk az osztrigamártást és az újhagymát. Lassú tűzön összefőzzük.
4. A marhahúst rizságyon, a maradék újhagymával meghintve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.