Mogyorós csirkecurry

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós csirkecurry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, 150 dkg-os csirke
3 evőkanál darabolt mogyoróvaj
1 teáskanál tört cseresznyepaprika
vagy
1 teáskanál tört chilipaprika
2 és fél dl víz
2 evőkanál olaj
2 evőkanál halszósz
4 dl sűrű konzerv kókusztej
2 db friss, hegyes zöldpaprika
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
2 evőkanál koriandermag
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál rákpaszta
2 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A csirkét feldaraboljuk (1. kép), és nagyobb lábosba tesszük. Felöntjük a kókusztejjel és 2,5 dl vízzel. Hozzáadjuk a kimagozott erős paprikát, felforraljuk, lefedjük, és takaréklángon 30 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

2. A koriandermagot, a római köményt és a tört chilit, valamint a rákpasztát száraz wokban vagy teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk (2. kép), majd a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral együtt összedaráljuk.

3. A fűszerkrémet az olajban 2-3 percig sütjük. A főtt csirkét szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A chilis levet a fűszerkrémhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg az olaj feljön a mártás tetejére (kb. 20 perc).

4. Beletesszük a földimogyoróvajat, és addig kevergetjük, amíg homogén krémet kapunk (3. kép). A csirkét visszatesszük a mártásba, és további 10 percig forraljuk (4. kép). Ízlés szerint halmártással és zöldcitromlével fűszerezzük, rizságyon tálaljuk.

Mogyorós csirkecurry Mogyorós csirkecurry Mogyorós csirkecurry Mogyorós csirkecurry
Mogyorós csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Mogyorós csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
hírlevél