Zöld csirkecurry



Elkészítés:
1. A koriandermagot és a fekete borsot porrá törjük (1. kép).
2. Hozzáadjuk a friss fűszernövényeket (a kimagozott és apróra vágott erős paprikát, a gyömbért, a koriandert, az újhagymát (zöldjét és fehér részét is) és a nagyobb darabokra vágott fenyérfüvet), és az egészet masszává törjük (2. kép).
3. A fűszerkeveréket megforrósított olajon 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldcitrom leveleket, és további 10 percig főzzük.
4. A csirkehúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és a mártásban, a víz hozzáadásával, 20 percig főzzük, amíg teljesen megpuhul 3. kép).
5. Bazsalikomlevéllel, halmártással ízesítjük (4. kép), és rizzsel körítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |