Piros marhacurry

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros marhacurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db szárított, piros chilipaprika
1 db friss, piros chilipaprika
100 dkg marhafelsál
vagy
100 dkg marhacomb
2 evőkanál olaj
2 evőkanál halszósz
8 dl kókusztej
1 teáskanál rákpaszta
½ teáskanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
3 db szárított kaffircitromlevél
1 szál fenyérfű
1 fej hagyma
20 dkg zöldbab
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál galangagyökér
vagy
1 db 2 cm-es thai gyömbér

Elkészítés:

1. A szárított chilipaprikát és a kaffir zöldcitrom levelet 15 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A chilipaprikát felnyitjuk, magházát kiemeljük (1. kép).

2. A koriandermagot, a köménymagot és a rákpasztát száraz wokban vagy teflonbevonatú serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatuk erősen érezhető lesz. Az apróra vágott fenyérfűvel, a fokhagymával, a felaprított hagymával és a gyömbérrel együtt turmixgépben, darálóban vagy mozsárban pépesítjük. Hozzáadjuk a beáztatott chilipaprikát (2. kép), a zöldcitrom leveleket, és sima krémmé turmixoljuk.

3. A masszát olajban 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet (3. kép), és lassú tűzön 25 percig főzzük, amíg az olaj a masszától elválik.

4. Közben a húst 2 cm széles, rövid csíkokra vágjuk. Beletesszük a mártásba (4. kép), hozzáadjuk a kimagozott, felszeletelt friss chilipaprikát és a felaprított zöldbabot, majd addig főzzük, amíg a hús és a bab megpuhul. Halmártással ízesítjük.

5. A piros marhacurryt párolt rizzsel tálaljuk, és koriander ágacskával vagy vékonyra szelt uborkával díszítjük.

Piros marhacurry Piros marhacurry Piros marhacurry Piros marhacurry
A „piros” szó az étel nevében nem a színére, hanem a chilipaprikára mint alapanyagra utal. A chilipaprikákkal vigyázni kell! Ha valaki nem nagyon szereti a csípős ízt, inkább kevesebbet használjon, mint amennyit a recept előír.
Piros marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2244 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Piros marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
lexikon