Piros marhacurry



Elkészítés:
1. A szárított chilipaprikát és a kaffir zöldcitrom levelet 15 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A chilipaprikát felnyitjuk, magházát kiemeljük (1. kép).
2. A koriandermagot, a köménymagot és a rákpasztát száraz wokban vagy teflonbevonatú serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatuk erősen érezhető lesz. Az apróra vágott fenyérfűvel, a fokhagymával, a felaprított hagymával és a gyömbérrel együtt turmixgépben, darálóban vagy mozsárban pépesítjük. Hozzáadjuk a beáztatott chilipaprikát (2. kép), a zöldcitrom leveleket, és sima krémmé turmixoljuk.
3. A masszát olajban 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet (3. kép), és lassú tűzön 25 percig főzzük, amíg az olaj a masszától elválik.
4. Közben a húst 2 cm széles, rövid csíkokra vágjuk. Beletesszük a mártásba (4. kép), hozzáadjuk a kimagozott, felszeletelt friss chilipaprikát és a felaprított zöldbabot, majd addig főzzük, amíg a hús és a bab megpuhul. Halmártással ízesítjük.
5. A piros marhacurryt párolt rizzsel tálaljuk, és koriander ágacskával vagy vékonyra szelt uborkával díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |