Fűszeres marhacurry



Elkészítés:
1. A marhahúst 2 cm-es kockákra vágjuk.
2. Wokban vagy teflonbevonatú serpenyőben szárazon megpirítjuk a szárított chilipaprikát, a koriandermagot és a rákpasztát (1. kép), amíg illata erősen érezhető lesz.
3. A megpirított fűszereket a gyömbérrel, a felaprított fenyérfűvel és a fokhagymával együtt mozsárban (2. kép), darálóban vagy turmixgépben sima masszává keverjük.
4. A finomra vágott hagymát sötétbarnára pirítjuk, majd a serpenyőben félrehúzzuk, és mellétesszük az összeturmixolt fűszermasszát, amit 2-3 percig pirítunk. Ekkor az egész fűszereket, a curry- vagy babérleveleket is hozzáadjuk, és felöntjük 1 evőkanál vízzel (3. kép). Addig főzzük, amíg a víz elpárolog.
5. Beletesszük a húst, és összekeverjük a fűszerekkel. Felöntjük a kókusztejjel (4. kép) és 4 dl vízzel. Lefedjük, és lassú tűzön 90-100 percig főzzük, közben időnként megkeverjük.
6. Az ecetet és a tamarind-sűrítményt 2-3 evőkanálnyi mártásban elkeverjük, majd az egészet az ételhez adjuk. Ízlés szerint cukorral, halmártással ízesítjük, és további 5-6 percig főzzük. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |