Thai metélt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai metélt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rizsmetélt
20 dkg főtt garnélarák
20 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 db felvert tojás
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál ketchup
2 teáskanál kristálycukor
3 evőkanál olaj
½ dkg szárított, tört cseresznyepaprika
vagy
½ teáskanál szárított chilipaprika
A díszítéshez:
2 evőkanál durvára vágott, pirított földimogyoró
2 evőkanál metélőhagyma
vagy
2 evőkanál zöld újhagyma
ízlés szerint korianderlevél

Elkészítés:

1. A rizsliszt-tésztát forró vízben 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, és tálcára téve száradni hagyjuk (1. kép).

2. A főtt rákot, a kockára vágott csirkehúst és a fokhagymát az olaj felében állandóan kevergetve, erős lángon addig pirítjuk (2. kép), amíg a csirkehús megfehéredik. A tűzről levéve, félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékon a két felvert tojásból vékony lepényt sütünk (3. kép). Ha az alja megsült, megfordítjuk. A kisült tojáslepényt feltekerjük, és vékony csíkokra vágjuk (4. kép). Egy másik változatban még a serpenyőben lapáttal apró darabokra vágjuk.

4. A szójababcsírát erős tűzön állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk, a serpenyőből kivesszük.

5. A maradék olajat a serpenyőbe öntve, állandó kevergetés mellett átsütjük a főtt tésztát, majd beletesszük a rákhúst, a csirkét és a felaprított tojáslepény felét, a babcsírát és az összes többi hozzávalót. Jól elkeverjük és összemelegítjük.

6. A tésztát tálra rendezzük, és a megmaradt, vékony csíkokra vágott tojással, meg az előkészített zöldségekkel díszítjük. A tál szélét zöldcitrom gerezdekkel rakjuk ki.

Thai metélt Thai metélt Thai metélt Thai metélt
A thai konyha leginkább az 5 mm széles, lapos rizsmetéltet kedveli, ezt az ételt azonban hagyományos, tojással készült metélttel vagy üvegtésztával ugyanúgy elkészíthetjük.
Thai metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Thai metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
lexikon